čtvrtek 18. ledna 2018

Tři měsíce,
ano, tak dlouho pletu nejmladší vnučce deku. Nic náročného, hladce a zase jen hladce. Jen těch 180 ok na jehlici s dvojitou přízí je masakr. Doufám, že to dodělám než se Hanička vdá.
Vyfotit fuchsiovou je umění, a to můj foťák nedokáže, nebo to nedokážu já :-)


Krásný večer všem.
Eliška
 

7 komentářů:

  1. To bude mít Hanička hřejivou deku. A určitě ji dokončíš brzo. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, když jí dodělám, tak se Hanička zahřeje. Je fakt, že tady na deku koukám, ale to je tak všechno :-) El.

      Vymazat
  2. Váš dnešní příspěvek mě pobavil. A čím bude deka přibývat, tím bude pletení těžší. Pletla jsem deku (rozměr 90 x 100 cm) z 81 čtverečků s norským vzorem - měla být na Vánoce v roce 1916. No dohotovení bylo až v lednu 2017. Stále jsem se dávala do jiného tvoření, protože při pletení mě bolely ruce - háčkování mi jde líp.
    Přeji Vám ať pletení deky neodkládáte, nevzdáte a úspěšně dokončíte. Pohodové večery při pletení deky Vám přeje Věra z Frýdku-Místku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, teď jste mě pro změnu pobavila Vy. Nejdřív jsem se lekla letopočtu, pak jsem si říkala, asi Věrka myslela 1961, ale furt mi to nesedělo. Jojo, já pletla kdysi manželovi jakoby drátěnou košili pod brnění, tak si vzpomínám, že to byl taky váhový masakr. Ale, nejhorší na téhle dece je to, že se mi to kurník nevejde na jehlici. Ale poučena jsem. Pro případné vyvlíknutí ok vždycky na konec narazím špunt od vína :-))) A jak píšete, taky mě z pletení strašně bolí ruce. Háčkování je lehčí, asi jsem ho měla upřednostnit. Přeji hezký večer do Frýdku-Místku.
      PS- klobouk dolů, 81 čtverečků s norským vzorem, to by mě hvízdlo.
      Eliška

      Vymazat
  3. Omlouvám se - deka neměla být hotovane v roce 1916 - to jsem ještě nebyla na světě - ale v eoce 2016 - Věra z FM.

    OdpovědětVymazat
  4. Teeeda Eli, máš moju poklonu...pletenie eee-fakt bolia veľmi ruky. Ale háčkovanie milujem, práve teraz zase háčkujem ďalšiu deku. No teším sa na výsledok.

    OdpovědětVymazat
  5. Maruško, přesně tak. Měla jsem ji raději háčkovat. Nejmladší děťátko je ještě bezdětné, tak nesmím zapomenout :-)

    OdpovědětVymazat