úterý 9. února 2016

                                     Paccheri Rigati po česku...
                            ...vloni nám přivezla nejmladší dcera z Itálie těstoviny. 
          No takový giganty jsem v životě neviděla... jak bych mohla, když nikam necestuju :-)
                      A teď nastala otázka co s nima a jak jinak, zachránil mě internet...
                                   Přečetla jsem pár (dva)  recepty a jala se do díla. 

 za prvé... 
těstoviny máme, vaříme je 5 minut a hned poté je prolijeme studenou vodou...
.

za druhé...
potřebujeme olivový olej, jupí, ten mám, dále česnek, kupodivu také, tak ho pěkně společně orestujeme. Na pánvičku s česnekem dáme nahrubo umleté vepřové maso, které osolíme, přidáme k němu oregáno, bazalku a restujeme. Bohužel jsem neměla hlívu ani žampiony, holt příště.
K orestovanému masu přidáme scezená sekaná nebo drcená rajčata z plechovky a mícháme až se maso od sebe odděluje. 
Vedle na pánvičce se rozehřívá máslo na které nasypeme 2 lžíce hladké mouky a uděláme jíšku.
Do hotové jíšky přiléváme šlehačku a stále metličkou mícháme, já míchala pomalu, tudíž jsem ji přes cedník musela propasírovat, aby tam nebyly kousky. A do hotového bešamelu přilijeme šťávu z rajčat, proto taková barva :-) Osolíme, přidáme mletý oříšek a to vše ještě spolu chvilku povaříme. Nakonec do bešamelu nasypeme dle chuti nastrouhaný parmezán.

 za třetí...
směs masa se snažíme lžičkou napěchovat do válečku. Jak je vidět, povedlo se a těstoviny jsou připravené na další postup.


za čtvrté...
těstoviny přelijeme bešamelem a přikryjeme alobalem.  Dáme do horké trouby. Pečeme na 180° zhruba 15- 20 minut zakryté alobalem, pak alobal odstraníme a dopečeme dorůžova.
  

konečně za páté...
 máme upečeno, dá to víc práce, ale, že jsem to dělala poprvé, tak to šlo.
A můžeme jít hodovat :-))

  Přeji krásné odpoledne. El.

4 komentáře:

  1. Ja si tyhle potrubni roury koupila v lidlu a mozna chyba byla ze jsem je nevarila ale rovnou naplnila smesi masa a rajcatove omacky a zalila besamelem. Sice byly hotovy ale takovy bez stavy, no bodejt by ne :-D dekuju A mej se moc krasne Radana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radu, díky...
      Někde jsem četla, že můžou být "syrové", ale někde zase, že se mají vařit těch 5 minut. A tak jsem si vybrala tu druhou variantu :-)
      Taky se měj dobře. El.

      Vymazat
  2. Eli, a vypadá to moc dobře, já mám taková jídla moc ráda :-) Pěkný den ♥ Hana

    OdpovědětVymazat
  3. Mňaaaam, ja ich kupujem často maju ich aj u nas...a robievam podobne. Len nakoniec pred dopečením posypem ešte strúhanym Parmezánom. Ale si mi narobila chute Eli. Tebe sa vydarili senzačne aj keď si ich robila po prvykrát. Ahoj.

    OdpovědětVymazat