pondělí 11. srpna 2014

                            V hlavní roli MĚSÍC....
...tak jako valná většina lidí jsme doma sledovali SUPERÚPLNĚK, ale popravdě, no, čekali jsme kolo jako od vozu.... Jasně, svítil jako o život, ale velikostí nám nepřišlo, že by byl až o tolik větší než jindy.... ale vyfotit jsem ho musela, to zas jooo :o)
Foceno Canonen PowerShot SX 160 IS. Je mi jasný, že s jiným by se fotilo líp, ale i tak to celkem šlo. Ještě štěstí, že jsme si se synem koupili stativ, to přiblížení bych fakt nedala. To se ruce klepou jak drahý pes .o)


A přidám pár záběrů, pro mě "nechutných", ale krásných pavučin... a jednoho majitele.





 

4 komentáře:

  1. Jsem si říkala, kdopak včera asi fotil :-) Já ne. 1) mám obyčejný foťák a 2) měsíc byl pořád v mracích. Takže jsme viděli, že je úplněk, ale byl jak v mlze. Ale musím se přiznat, že jsem taky čekala, že bude nějak větší, než obvykle. Ty pavučiny jsou úžasný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotila jsem jako o závod...
      Katko, taky jsem měla ještě nedávno obyčejný foťák. A kdyby byly peníze navíc, šla bych do lepšího. Ale i tak jsem ráda za tenhle, jak by ne, dostala jsem ho od syna :o)

      Vymazat
  2. Eli paráda, měsíc je supr a pavučiny taky:-) U nás lilo a měsíc byl za mrakama a stejně jak u Katky jak v mlze, a taky jsem čekala že bude větší:-))) Ale v září zas prý bude blízko:-)
    K těm úpravám. Já fotím buď na poloautomat nebo na automat, a z poloautomatu mám ty fotky tak nějak barevně živější, z automatu jsou někdy takové jako vybledlejší. Když se mi zdá, že by fotka potřebovala dodat barvu tak v Picasa na barvu kliknu, někdy je to dobrý, ale někdy se mi to vybarví tak, že se na to nedá koukat:-))) Radši klikám na automaticky upravit, většinou se ta fotka jakoby rozjasní a barvy to přidá tak akorát. Pak mám ještě PhotoScape, ale moc to s ním neumím, jsem na úpravy fotek nějak levá:-))) Ale zalezu tam když potřebuju z fotky odstranit šum a když potřebuju fotku zesvělit. Živější barvy si můžu nastavit i na foťáku, jenže to mám ty fotky moc barevné a nepřirozené, tak to nepoužívám:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Ajko, díky za komentář...Taky si můžu na foťáku nastavit živější barvy, ale fakt jsou až moc řvavé. Taky používám v Picasa dobarvení, ale někdy je to to neodpovídajíc, tak to zase stáhnu.
    PhotoScape ani nemám nainstalovaný, zkusím se po něm pídit :o) Ale tvoje profi fotky obdivuju, moc! El.

    OdpovědětVymazat