Paccheri Rigati po česku...
...vloni nám přivezla nejmladší dcera z Itálie těstoviny.
No takový giganty jsem v životě neviděla... jak bych mohla, když nikam necestuju :-)
A teď nastala otázka co s nima a jak jinak, zachránil mě internet...
Přečetla jsem pár (dva) recepty a jala se do díla.
za prvé...
těstoviny máme, vaříme je 5 minut a hned poté je prolijeme studenou vodou...
.
za druhé...
potřebujeme olivový olej, jupí, ten mám, dále česnek, kupodivu také, tak ho pěkně společně orestujeme. Na pánvičku s česnekem dáme nahrubo umleté vepřové maso, které osolíme, přidáme k němu oregáno, bazalku a restujeme. Bohužel jsem neměla hlívu ani žampiony, holt příště.
K orestovanému masu přidáme scezená sekaná nebo drcená rajčata z plechovky a mícháme až se maso od sebe odděluje.
Vedle na pánvičce se rozehřívá máslo na které nasypeme 2 lžíce hladké mouky a uděláme jíšku.
Do hotové jíšky přiléváme šlehačku a stále metličkou mícháme, já míchala pomalu, tudíž jsem ji přes cedník musela propasírovat, aby tam nebyly kousky. A do hotového bešamelu přilijeme šťávu z rajčat, proto taková barva :-) Osolíme, přidáme mletý oříšek a to vše ještě spolu chvilku povaříme. Nakonec do bešamelu nasypeme dle chuti nastrouhaný parmezán.
za třetí...
směs masa se snažíme lžičkou napěchovat do válečku. Jak je vidět, povedlo se a těstoviny jsou připravené na další postup.
za čtvrté...
těstoviny přelijeme bešamelem a přikryjeme alobalem. Dáme do horké trouby. Pečeme na 180° zhruba 15- 20 minut zakryté alobalem, pak alobal odstraníme a dopečeme dorůžova.
konečně za páté...
máme upečeno, dá to víc práce, ale, že jsem to dělala poprvé, tak to šlo.
A můžeme jít hodovat :-))
Přeji krásné odpoledne. El.
Ja si tyhle potrubni roury koupila v lidlu a mozna chyba byla ze jsem je nevarila ale rovnou naplnila smesi masa a rajcatove omacky a zalila besamelem. Sice byly hotovy ale takovy bez stavy, no bodejt by ne :-D dekuju A mej se moc krasne Radana
OdpovědětVymazatRadu, díky...
VymazatNěkde jsem četla, že můžou být "syrové", ale někde zase, že se mají vařit těch 5 minut. A tak jsem si vybrala tu druhou variantu :-)
Taky se měj dobře. El.
Eli, a vypadá to moc dobře, já mám taková jídla moc ráda :-) Pěkný den ♥ Hana
OdpovědětVymazatMňaaaam, ja ich kupujem často maju ich aj u nas...a robievam podobne. Len nakoniec pred dopečením posypem ešte strúhanym Parmezánom. Ale si mi narobila chute Eli. Tebe sa vydarili senzačne aj keď si ich robila po prvykrát. Ahoj.
OdpovědětVymazat