sobota 9. května 2015

                           Ve znamení prodloužených víkendů....
          ....od mého zaměstnavatele jsme si koupili prodloužený víkend v lázních Bechyně.
                        Měli jsme kolem sebe super parťáky a tak o zábavu nebyla nouze. 
                                              Parádně jsme si to s mužem užili.

     
                   ... poté následovala májová Olomouc, jak já to mé rodné město miluju...
         počasí nám v obou případech navzdory předpovědím přálo a tak jsme si užili i tento víkend...
          Ubytování jsme měli jako už podvakrát v hotelu Arigone v samém centru historického města.
               Vřele všem doporučuji. Pro dva, na dvě noci se snídaní 2990,- a k tomu úplně nejlepší...
                                           .......... Olomouc region Card  ...........
                                   http://tourism.olomouc.eu/tourism/olomouc-region-card/
                                Personál jak v recepci, tak i v restauraci naprosto dokonalý!
                                                

                       ....sem rádi chodíme na hanáckou česnečku a tentokrát i olomoucký řízek...
                                                           ano, byl plněný tvarůžkama :-)


...pár střípků z procházky...


....tady se natáčely Četnické humoresky...


                             ...když už kvete všechno v přírodě, tak proč ne i já...
                                .kalhotosukně od http://www.fler.cz/suvy-z-nudli

      
                                 21.2. jsme byli na mysliveckém plese...
                 a tam jsme mimo jiné vyhráli druhou cenu v tombole, a to srnečka... 
           Radost byla veliká, ale jen do chvíle, než jsme si uvědomili co s ním budeme dělat...   
                  Můj muž a nejmladší dcera se druhý den místo vyspávání dali do práce..
                          Já měla dělat dokumentaci, jak jim to jde od ruky. 
                      No a na mě přišla řada až když měli stáhnuto a zbouráno....


       A včera jsem maso vyndala z mrazáku a poté nakrájené naložila přes noc do oleje...
     S největším sebezapřením jsem se dala do vaření guláše, který jsem "vylepšila" vínem.
                    Proč se sebezapřením? Nemám ráda "vůni" zvěřiny a ani divočiny...
              Ale proč to nepřiznat, díky důkladnému očištění masa než se dalo do mrazáku, 
                                        byl guláš opravdu moc dobrý.
                              

                          A aby té práce za dnešek nebylo málo, ještě jsem stihla podle Ajdy,
                                      naložit ze smrkových výhonků...budoucí sirup...

       

1 komentář:

  1. Supr víkend Eli! Sirup jsem ještě nedělala, med jo .... ale je to zajímavé, takhle je prosypat jen cukrem, asi zkusím:-) Výhra parádní a práce jim jde od ruky.-)) Zvěřinu taky nemusím, ale ten tvůj guláš vypadá skvěle:-)

    OdpovědětVymazat