středa 14. října 2020

Praha krásná,   

prázdná a bez cvrkotu i taková opuštěná. Vzali jsme to přes Pohořelec, ministerstvo zahraničních věcí, Loretu, k chrámu svatého Víta, poté zpět přes hlavní nádvoří, Nerudovou, okolo Muzea alchymistů, prošli jsme Jánský vršek, Vlašskou a prázdnou ulicí Tržiště, okolo amerického velvyslanectví, Karmelitskou, směrem k Malostranskému náměstí, a zadem k svatému Mikuláši a skončili jsme U Glaubiců na obědě. Obsluha velmi milá, jídlo na stole v cuku letu, a když budeme chtít zajet na pár dní do Krakova, tak klidně můžeme, jelikož jsme se seznámili s turisty právě z toho města. A měli bychom to i s výkladem. Ještě, že jsou ty naše jazyky tak podobné a když nebylo rozumět, tak jsme si pomohli překladačem v mobilu.




















Cestou ve 22 jsme položili putovní kamínek.
...
El

 

4 komentáře:

  1. Krásné fotky, já Prahu miluju, ale já se tam narodila tak jí možná trošku nadržuju :-) Je tam plno kouzelných a tajemných míst :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, moje rodné město je Olomouc, ale v Praze jsem cca od 5 let a miluji ji.
      A do svého rodného města se minimálně jednou za rok moc ráda vracím.

      Vymazat
  2. Moc pěkné fotky, Praha je opravdu jedno z nejhezčích měst v Evropě. Jinak U Glaubiců jsme byli taky posledně na obědě a fakt vaří skvěle. Ještě můžu doporučit ubytování v Hotelu Rott , odkud je skvostný výhled na centrum Prahy.

    OdpovědětVymazat
  3. Thanks for the time and effort you've put into this blog

    OdpovědětVymazat